Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszka w czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 1 sztuka
Goździki całe Prymat 5 sztuk
cukier 3 łyżki
czekolada 1 tabliczka
Imbir mielony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszka w czekoladzie

Gruszkę obieramy i obcinamy spód żeby nam ładnie stała.

Do garnka z wodą dodajemy imbir,goździki,cukier i zagotowujemy.
Gdy woda się już gotuje wrzucamy gruszkę jedną stroną i gotujemy 2-3min następnie przekręcamy gruszkę na 2 stronę i gotujemy znów kolejne 2-3min.
Następnie kładziemy ją jeszcze na stojąco i gotujemy 1 min.

Wykładamy na talerz i czekoladę rozpuszczamy w wodnej kąpieli , polewamy gruszkę i posypujemy dla dekoracji wiórkami kokosowymi.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 26.08.2011 20:44
słabo widać, ale przepis ciekawy i słodziutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak