Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PSTRĄG Z POMIDORAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrągi 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
pomidorki koktajlowe 1/2 kg.
kapary 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
tymianek
Pieprz biały mielony Prymat
sól
wino białe wytrawne 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: PSTRĄG Z POMIDORAMI

Pomidory przekroić na połówki, czosnek przecisnąć przez maszynkę, tymianek posiekać na drobno, wszystko razem wymieszać i podsmażyć na oliwie, dodać kapary i przyprawić pieprzem i solą. Pstrągi posolić, przyprawić białym pieprzem, usmażyć. Pod koniec dodać do ryby pomidory z czosnkiem i smażyć jeszcze 5 min., pod koniec dolać wino. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 18.02.2013 11:16
pyszna rybka :)
Margo1 15.02.2011 10:58
bardzo lubię ryby, dlatego jest wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak