Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kartoflanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
olej
ziemniaki 1/2 kg
bulion 2 litry
marchew
por 1/2
seler 1/2
boczek wędzony 25 dag
Majeranek suszony Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
jogurt
chleb kilka kromek

Przepis i sposób przygotowania na: kartoflanka

cebulę i por pokroić w plastry,zeszklić na oleju,następnie dodać pokrojone ziemniaki ,podsmażyć.Przełożyć do garnka,zalać bulionem,dodac seler i marchew,gotować ok.1/2 godziny.Boczek pokroić na małe kawałki,wysmażyć.Zupę zmiksować,dodac boczek,doprawić,solą,pieprzem,majerankiem,podawać z grzankami.Można ozdobic kleksem z jogurtu naturalnego-na 1 porcje łyżeczka jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.02.2013 16:36
nigdy nie robiłam, musze wypróbować
Norgiusz 12.08.2012 08:16
super
AGNIESZKA144 21.07.2012 19:38
pycha
krokodyl 24.04.2012 14:37
oj zapomniany smak
Tika4444 22.02.2012 19:26
z checia bym zjadła
Tika4444 22.02.2012 19:26
z checia bym zjadła
berys18 16.01.2012 09:32
ciekawy przepis
joanna77 06.09.2011 16:07
pyszna
Margo1 17.07.2011 14:16
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak