Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z galaretki i maslanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 2 szt
galaretka cytrynowa 2 szt
maslanka truskawkowa
Żelatyna wieprzowa Prymat 3łyżki
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z galaretki i maslanki

Galaretki zrobic zgodnie z instrukcja na opakowaniu- kazda w oddzielnym naczyniu. Gdy stezeje, po jednej z kazdego smaku pokroic w kostke i wrzucic do miski. Zelatyne rozrobic w pol szklanki cieplej wody.Wlac do maslanki i odrazu po wymieszaniu wpalc do miski z galaretka i wymieszac. Jak stezeje to wylac galaretke ktora nam zostala i wstawic do lodowki na minimum 3 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 05.07.2011 21:22
pomysłowy
owca441 05.07.2011 21:22
pomysłowy
teresa18 30.04.2011 18:35
pomysłowy, kolorowy smaczny
iga2 09.03.2011 18:03
ciekawy ten deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak