Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurze 4 szt
PLASTRY BOCZKU 4 szt
musztarda 6 łyżek
sól
pieprz
czerwona papryczka 1 szt
zielona papryczka ostra 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z boczkiem

Udka natrzeć solą i pieprzem.
Każdy plaster boczku, grubo posmarować musztardą.
Udka owinąć plastrami boczku i zapakować w folię aluminiową.
Włożyć do piekarnika w temp.180 stop. piec przez 35 minut.
Upieczone udka ułożyć na półmisku i udekorować plasterkami papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 16.05.2011 19:00
mam nadzieję, że się uda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak