Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos sojowy 2 łyżeczki
cebula 1 szt
bulion 1/2 szkl
tymianek
ser żółty 2 łyżki
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól, pieprz
majeranek
indyk 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk pieczony

Mięso natrzeć solą i pieprzem, zrumienić na oleju.
Pierś przekroić wzdłuż, by powstała kieszeń.
Natkę wymieszać ze startym serem, ziołami, masłem, i łyżeczką sosu sojowego.
Farszem napełnić kieszeń i spiąć wykałaczkami, przełożyć do brytfanny.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, łyżkę oleju wymieszać z bulionem, sosem sojowym, cebulą.
Podlać mięso w brytfannie.
Piec 45 minut w 180 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.12.2011 09:22
pycha
SyMiki 22.11.2011 11:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak