Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do mięs w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
sól
jogurt naturalny 1 szkl
olej 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
koperek posiekany
Pieprz biały mielony Prymat
ogórek zielony 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do mięs w galarecie

Ogórek obrać pokroić w kosteczkę, posolić. Czosnek rozetrzeć z solą. Do jogurtu dodać olej, ocet, wymieszać, połączyć z czosnkiem i koperkiem. Na końcu dodać trochę białego pieprzu, wymieszać z ogórkiem. Podawać do mięs w galarecie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak