Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KEBAB Z DIPEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 50 dkg.
ogórek 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
imbir
olej do smażenia
sól do smaku
jogurt naturalny 1 szkl.
natka pietruszka 1/2 pęczka
mięta
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: KEBAB Z DIPEM

Do mięsa dodać kawałeczek pokrojonego imbiru oraz przeciśnięty czosnek, mięso przyprawić papryką, solą, pieprzem, dokładnie wymieszać. Odstawić na 30 min. Z mięsa uformować kebabiki ala małe podłużne kotleciki, usmażyć je na rozgrzanym oleju. Nadziać mięso na patyki od szaszłyków. Jogurt wymieszać z ogórkiem startym na tarce, natką pietruszki i odrobiną mięty, doprawić solą i pieprzem. Kebaby podawać z dipem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 04.02.2011 23:28
super
Margo1 30.01.2011 14:40
pyszny, ale za to dużo składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak