Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżu i jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
cukier puder 5 łyżek
jabłka 4 sztuki
jajko 1 sztuka
sól szczypta
cynamon szczypta
tłuszcz 1/4 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki do blaszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżu i jabłek

Ryż ugotować na sypko, zmieszać z 3 łyżkami cukru. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd i pokroić w kostkę. Jajko rozbić z pozostałym cukrem i cynamonem. Wszystko wymieszać, wyłożyć do wysmarowanej i posypanej bułką formy. Zapiekać 20 minut w piekarniku.Smacznego ! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak