Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz zapiekany na makaronie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 50 dag
sos pomidorowy z ziołami 1 opakowanie-370 gram
cebula biała 1 szt.
czosnek 1 ząbek
bulion warzywny 100 ml
masło 4 dag
sok z cytryny
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
olej 3 łyżki
sól
Majeranek suszony Prymat
filet z dorsza 50 dag
parmezan 3 starty

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz zapiekany na makaronie

Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Posiekać cebulę i czosnek. Zeszklić w rondlu na łyżce oleju. Zalać sosem pomidorowym. Dodać bulion, zagotować. Wymieszać z makaronem.
Rybę podzielić na 4 porcje. Skropić cytryną, oprószyć solą i pieprzem. Szybko obsmażyć na oleju.
W rondlu stopić masło, dodać bułkę tartą i majeranek. Zrumienić i zestawić z ognia. Natkę posiekać i razem ze startym parmezanem dodać do składników w rondelku.
Makaron podzielić na 4 porcje, umieścić w małych formach żaroodpornych. Na tym ułożyć po porcji ryby. Każdy filet przykryć grubą warstwą ziołowej panierki z rondelka. zapiekać ok. 10-12 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 02.02.2012 19:31
dobre
motomaniak 26.08.2011 23:12
ciekawy pomysl
motomaniak 26.07.2011 09:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak