Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rożki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
marmolada 100 g
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rożki

Ciasto francuskie kroimy na kwadraty 6cm X 6 cm. Na każdym układamy po łyżeczce twardej marmolady .Brzegi smarujemy mlekiem i sklejamy jak pierogi ,Widelcem przyciskamy delikatnie .Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem śniadaniowym posmarowanym masłem i posypanym delikatnie mąką.Pieczemy w nagrzanym do 175* C piekarniku przez 25 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.08.2013 09:16
idealne na drugie śniadanie
rjustysia 05.07.2013 23:17
Niewiele czasu i pracy a pyszne słodkości gotowe ;)
Grażyna13 03.10.2012 19:05
Proste i pyszne :)
ben-ka 23.07.2012 08:59
szybko i smacznie:)
Katarzyna59 23.05.2012 17:15
bardzo apetyczne
Ewa111 14.03.2012 12:25
też tak robię ,są bardzo smaczne
Anna133 13.06.2011 14:41
szkoda że fracuskie trudno zrbić samemu
Anna133 06.06.2011 20:55
niema to jak ciasto francuzkie
Anna133 11.05.2011 08:09
to jest pyszne też robię :)
evita0007 15.04.2011 19:41
mmm smaczniutko wyglądają :)
barbara11561 11.04.2011 13:47
Wspaniałe:)
alaaa 31.01.2011 11:34
szybkie do zrobienia i smaczne
Gosia40 30.01.2011 11:57
łatwe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak