Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z budyniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 0,5 kostki
cukier 1,5 szkl
jaja 8 szt
mleko 1 l
budyń czekoladowy 3 szt
masło 3/4 kostki
serek homogenizowany 6 szt
budyń śmietankowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z budyniem

Ciasto:
• 2szklanki mąki
• 2łyżeczki proszku do pieczenia
• ½kostki margaryny
• ½szklanki cukru
• 2jajka+ 1żółtko
Masa budyniowa:
o 1l mleka
o 3 budynie czekoladowe (na ½ l mleka)
Ugotować i gorące rozsmarować na cieście
Masa serowa:
• ¾kostki masła
• ¾szklanki cukru
• 6serków homogenizowanych waniliowych
• 4żółtka
• 1budyń śmietankowy
Zmiksować.
• 5białek- ubić na sztywno i dodać

Na surowe ciasto wylać budyń gorący- poczekać,
aż ostygnie, nałożyć masę serową, a następnie
piec (ok. 50 min.), można polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 23.01.2014 21:18
bardzo dobry jest ten sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak