Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik bożonarodzeniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 2 szkl
mleko 2 szkl
margaryna 37,5 dkg
jaja 3 szt
powidła śliwkowe 3 łyżki
kakao 2 łyżki
rodzynki 5 dkg
orzechy włoskie 5 dkg
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik bożonarodzeniowy

Ciasto:
• szklanki mąki
• 2szklanki cukru
• 2szklanki mleka
• 37,5dag margaryny
• 3jajka
• 3łyżki powideł śliwkowych
• 2łyżeczki cody
• 2łyżki kakao
• 5dag rodzynek
• 5dag orzechów włoskich
• Przyprawa do pierników
Wszystkie skąłdniki wymieszać oprócz powideł. Upiec w formie, Przeciąć ją w połowie żylką i przełożyć powidłami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak