Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieniec cytrynowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 35 dag
cukier 40 dag
cukier waniliowy 2 torebki
jajko 6
skórka pomarańczowa kandyzowana 1 garstka
mąka pszenna 2 szklanki
mąka ziemniaczana 5 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sok pomarańczowy 1 szklanka
sok z cytryny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: wieniec cytrynowy

Masło, 30 dag cukru, i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać skórkę pomarańczową dodać zapach. Dodać jajka mąkę i proszek do pieczenia. Piec ok. godzinki. Sok pomarańczowy zagotować z resztą cukru i ostudzić. Ciasto ponakuwać i nasączyć połową syropu podobnie zrób ze spodem ciasta. W wersji dla dorosłych można do syropu dodać alkohol.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 24.05.2012 11:43
Lubię takie ciasta :)
anulka69 04.04.2012 13:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak