Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki (babci Sabiny)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 1 szkl
jaja 2 szt
cukier 0,5 szkl
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
spirytus 1 łyżka
mąka ile się wgniecie

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki (babci Sabiny)

• 1 szklanka śmietany
• 2 jaja
• ½ szklanki cukru
• ½ łyżeczki sody
• 1 łyżka spirytusu
• Mąki ile się wgniecie
Zagniatamy ciasto kroimy na prostokąciki z dziurką w środku, przekładamy ciasto przez dziurkę i smażymy na głębokim oleju

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 09.09.2011 13:34
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak