Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z piernikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 16 dkg
margaryna 25 dkg
jaja 12 szt
cukier waniliowy 2 szt
budyń śmietankowy 1 szt
cukier puder 50 dkg
pierniczki 2 w czekoladzie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z piernikami

• 16dag sera białego
• 25dag margaryny
50 dkg cukru pudru
• 12 jajek
• 2 cukry waniliowe
• 1 budyń śmietankowy (bez cukru)
• 2 duże opakowania pierników w czekoladzie

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,
dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając, dodać zmielony
ser i utrzeć, pod koniec dodać budyń śmietankowy i ubitą pianę
z białek, lekko wymieszać łyżką. Połowę masy serowej wyłożyć
na posmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem blaszkę.
Ułożyć szczelnie pierniki, przykryć drugą połową masy,
upiec w dobrze nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak