Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura lub kurczak 1 szt
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 mala szt
por 0,5
mąka 0,5 kg
jaja 2 szt
woda 0,5 szklanki
ilej 2lyzki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem

Kure umyc i wlozyc do garnka. Zalac zimna woda i wstawic na maly ogien. Dodac obrana pokrojona w slupki marchew, pietruszke, por i seler. Dodac 4 ziarna ziela angielskiego. Gotowac na malym ogniu ok 2 godziny.
Z mąki, wody, jaj , soli, i oleju zagniesc ciasto na makaron. Rozwalkowac i kroic w cienkie paseczki lub wedle uznania w inny sposob. Gotowac 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 12.04.2011 19:15
rosół z wiejskiej kury jest rewelacyjny
Gosia32
Gosia32 12.03.2011 14:10
mniam
ziutula
ziutula 01.02.2011 12:19
smacznego w zimny poranek...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak