Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stonoga

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 1,2 szkl
oliwa 9 łyżek
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda 2 łyżki
kakao 2 łyżki
palma 1 szt
śmeitana 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Stonoga

I
• 3 całe jaja ubić z ½ szklanki cukru
• dodać po trochu 9łyżek oliwy+ 1 szklankę
mąki i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 2 łyżki wody

II
Tak samo tylko 3 łyżki wody+2 łyżki kakao

Masa:
o 1 kostka margaryny palmy
o Dodać ½ szklanki cukru
o Po trochu dodawać 1 szklankę śmietany kwaśnej
(o temp pokojowej)

Polewa:
• ½ koski margaryny
• 10 dag cukru
• 2 łyżki wody

Zagotować i dodać płaską łyżeczkę mąki kartoflanej rozmąconej
w łyżeczce wody. Zagotować.
Przełożyc dwa ciasta masą i polać polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak