Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser Mamy Ani

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka 2 szt
śmietana 0,5 l
cukier 4 łyżki
żeklatyna 2 łyżki
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Deser Mamy Ani

• 2 galaretki różne
• ½ l śmietany
• 4łyżki cukru
• 2łyżki żelatyny
• Cukier waniliowy

Dzień wcześniej przygotować galaretkę.
Pokroić galaretkę
w kostkę.
Żelatyną namoczyć i rozpuścić w małej ilości wody,
przestudzić.
Lekko ciepłą żelatynę dodać do śmietany z
cukrem+ cukier waniliowy + pokrojona galaretka, wymieszać.
Przelać do wcześniej przygotowanej formy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 18.08.2011 07:47
prosty i smaczny
Norgiusz 11.03.2011 08:22
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak