Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIEPRZOWINA W WINIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg.
mięso wieprzowe w kawałkach 50 dkg.
wino czerwone wytrawne 2 szkl.
masło do smażenia
olej do smażenia
sól do smakuWIPR

Przepis i sposób przygotowania na: WIEPRZOWINA W WINIE

Pieczarki umyć, obrać, pokroić i poddusić na maśle i oleju.
Mięso na gulasz pokroić na kawałki, przyprawić solą, pieprzem, podsmażyć, dodać pokrojone grzyby oraz wino. Dusić przykryte ok. 1,5 h. na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Pod koniec mięso odkryć by odparować nadmiar sosu. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.01.2011 14:40
bardzo dobry obiad
halinka1011 30.01.2011 10:02
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak