Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RULONIKI ZE ŚLIWKĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 25-30 dkg.
fasola szparagowa 1/2 kg.
śliwki suszone 1 torebka
masło 3 łyżki
szałwia
sól do smaku
wino białe wytrawne 1 szkl.
schab 50 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: RULONIKI ZE ŚLIWKĄ

Mięso przyprawić pieprzem i solą. Na każdym plastrze mięsa układać wypestkowaną śliwkę i liść szałwii, zawinąć w rulon, spiąć wykałaczką albo zawinąć nitką. Ruloniki podsmażyć na maśle, dodać pokrojony boczek, wlać wino, dusić aż mięso będzie miękkie. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, pokroić na kawałki i poddusić w mięsie. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 14.12.2011 17:15
super
Justyna Jussstiii 28.09.2011 13:48
super polecam gorąco
Margo1 30.01.2011 14:43
Świetny przepis, ciekawy...
Małgorzata113 30.01.2011 09:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak