Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowe łapy misia

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 70 dag
jajko 2 szt
pieczarki 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
cebula 1 szt
ser żółty 15 (łagodny)

Przepis i sposób przygotowania na: schabowe łapy misia

Schab pokroić na kotlety, zbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć, obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej, obsmażyć na gorącym tłuszczu.
Pieczarki pokroić w plastry i razem z cebulą posiekaną usmażyć, doprawić do smaku. Ser żółty pokroić w plastry, tyle plastrów, ile kotletów.
Na każdy kotlet położyć 1-2 łyżki pieczarek, na to plaster żółtego sera.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i zapiec w piekarniku, aż się rozpuści ser. Jeżeli zostały pieczarki to ułożyć je między kotletami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 06.02.2011 17:35
pyszne te łapki;)
accee 02.02.2011 23:32
Musi być dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak