Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane brzoskwinie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 4 szt
cukier
sok z cytryny z 1/2
cynamon do smaku
białko 3 szt
konfitura wiśniowa 4 łyżki
migdały posiekane do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane brzoskwinie

Brzoskwinie pozbawić skórek ( najlepiej nakłuć je w kilku miejscach i zanurzyć chwilę we wrzącej wodzie, skórka powinna od razu schodzić), przekroić na pół i pozbawić pestek. 1/2 szkl wody wymieszać z 1,5 łyżką cukru, następnie dodać do tego sok z cytryny. Brzoskwinie gotować w tej wodzie kilka minut. W międzyczasie białka ubić z odrobiną cukru- 1 łyżką i cynamonem. Konfiturę wymieszać z migdałami. Brzoskwinie odsączyć i napełnić po 1 łyżce konfitury. Brzoskwinie umieścić w formie do pieczenia, na każdą połówkę brzoskwiń położyć ubite białka. Piec około 10 minut w 240 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak