Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowo serowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sera białego 90 dag
cukru 30 dag
jaj 5
mąki ziemniaczanej 2 łyżki
margaryny 25 dag
proszku do pieczenia 2 łyżki
aromat arakowy 5 kropel
mak gotowy z puszki 1 opakowanie
cukru 40 dag
jaj 5
mąki pszennej 2 łyżki
proszku do pieczenia 2 łyżki
orzechów 5 dag
aromat arakowy 2 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowo serowe

Ser zemleć (może być też ser gotowy) i utrzeć z cukrem i tłuszczem, dodać żółtka, mąkę, proszek i zapach a na końcu pianę z białek.
Składniki do maku – Jajka ubić z cukrem i wymieszać z makiem dodać mąkę, proszek, orzechy i zapach. Na formę wyłożyć połowę maku i ser, następnie drugą warstwę maku, piec około 1 godz 20min w piekarniku nagrzanym do 200st. Na końcu sprawdzić ciasto wykałaczką albo zapałką :) Na koniec ciasto można polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 30.01.2011 14:12
Pychotka !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak