Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti tonno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti ilość wedle uznania
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 3
sos pomidorowy 1 opakowanie
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti tonno

Makaron gotujemy według informacji na opakowaniu. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka odsączamy z oleju. Na rozgrzanej patelni podsmażamy czosnek i cebulę, tak żeby się lekko zeszkliły ale nie zbrązowiały. Dodajemy sos pomidorowy lub pomidory i podsmażamy jakieś 5 minut. Przyprawiamy bazylią i oregano, dodajemy tuńczyka. I gotowe – przyprawiamy w razie potrzeby jeszcze na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak