Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z pasternaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasternak 50 dag
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
sos tatarski 1 szkl
szczypiorek usiekany 2 lyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z pasternaku

Pasternak ugotować w osolonej wodzie. Gdy będzie na wpół miękki, odcedzić, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Jabłko i ogórka zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z sosem tatarskim i zieleniną. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z wędliną lub mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.10.2013 17:51
Apetycznie się zapowiada.
gacopierz23 17.10.2012 09:41
dobre
Motorek 01.07.2012 11:13
smaczna
Dorota59 29.01.2011 21:04
ciekawe jak to smakuje?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak