Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka duszone w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 6 szt
marchewka 3 szt
seler 1 szt
por 2 szt
pieczarki 30 dag
mąka 2 łyzki
oliwa 3 łyzki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka duszone w warzywach

Mięso umyć, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić na oliwie. Przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem, około 20 minut. Następnie dodać pokrojoną marchew i seler. Por i pieczarki, lekko podrumienić na maśle, połączyć z warzywami i mięsem, oprószyć solą i pieprzem. Dusić do miękkości. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 17.10.2012 09:41
i znalazłam przepis dla mojego dzisiejszego kurczaka :)
mirosława4 04.10.2012 21:29
smaczne aż chce się jeść :)
IlonaAlbertos 11.08.2012 20:13
Muszą wspaniale smakować.
Stenka 28.08.2011 10:48
Lubię mięsa z wrzywami, zrobię jutro
Monika193
Monika193 24.06.2011 15:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak