Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baba chlebowa z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 30 dag
filet z kurczaka 10 dag
cebula biała 1 szt.
czosnek 4 ząbki
chleb tostowy 40 dag
mleko 200 ml
jajko 5 szt.
kasza manna 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól
Mąka do formy
wędzonka 50 (gotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: baba chlebowa z mięsem

Wieprzowinę i filet z kurczaka przepuścić przez maszynkę do mięsa. Wędzonkę pokroić w maleńką kosteczkę. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Chleb pokroić w kosteczkę, zalać mlekiem.
Wszystkie przygotowane składniki umieścić w jednej misce. Zalać roztrzepanymi jajkami. Dodać posiekaną zieleninę. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać, ewentualnie można zagęścić kaszą manną.
Formę babkową nasmarować olejem, wysypać mąką. W formie równomiernie rozsmarować masę. Piec 30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.04.2011 15:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak