Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zbożowe batoniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 250 gr
wiórki kokosowe 100 gr
mleko skondensowane 1 opakowanie
nasiona 200 gr(np. dyni, słonecznika)
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Zbożowe batoniki

Wszystie składniki (oprócz mleka) wsypać do miseczki i wymieszać. Do rondelka wlać mleko skondensowane, podgrzać je. Rondelek zdjąć z ognia i powoli wsypywać mieszankę zbożową(oczywiście cały czas mieszająć, aby składniki dobrze się połączyły). Formę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć na nią przygotowaną masę zbożową. Piec przez 1 godzinę w 130 stopniach. Przygotowane ciasto najlepiej kroić około 10-15 minut po wyjęciu z piekarnikia! Pokroić w zgrabne prostokąty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak