Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron do rosolu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 250 gram
jajko 1 szt
woda 1/4 szklanki
sól 0.5łyżeczki
olej 1łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron do rosolu

Z maki, soli, jajka, wody i oleju wyrobic gladkie ciasto. Rozalkowac na grubosc 1 mm. Pozostawic na ok kwadrans by ciasto wyschlo i przewrocic na druga strone. Pokroic na paski o szerokosci ok 7 cm. Scinac kawalki o grubosci ok 2 mm. Gotowac w osolonej wodzie ok 2 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 12.04.2011 19:14
z olejem nie robiłam,raczej dodaje kawałek masła
Edyta38 06.02.2011 18:08
doskonały ci wyszedł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak