Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ojca

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
ziemniaki 0,5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 6 szt
kości wieprzowe 1 kg
mąka 2 łyżki
olej 4 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ojca

Do garnka wlać 2 litry wody,wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki,liście laurowe,ziela angielskie,kości wieprzowe,doprawić kucharkiem i pieprzem.Całość gotować do chwili aż ziemniaki będą miękkie.Następnie wrzucić kiszoną kapustę i gotować aż będzie miękka.
Na patelnię wlać olej,dodać mąkę i podsmażyć.Podsmażoną mąkę dodać do gotującego się kapuśniaku i całość zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 16.05.2011 10:13
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
jasiek 28.02.2011 00:03
mniam
agnieszka214 31.01.2011 10:36
szybkie
ziutula
ziutula 30.01.2011 17:49
taki kapuśniak dobry po \"imprezie\"
halina17 29.01.2011 18:17
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak