Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka piankowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białka jaj 2 szt
galaretka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka piankowa

Galaretkę rozpuścic w szklance wody i ostudzic tak aby była o konsystencji surowego białka jajka czyli leciutko ścięta. Białka ubic na sztywna pianę i delikatnie ale bardzo dokładnie wymieszac z galaretką. Rozłożyc do salaterek i odstawic do lodówki do całkowitego stężenia. Udekorowac owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 31.05.2011 17:29
rewelacja
aeksandra 03.11.2010 13:36
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak