Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron cannelloni z serem białym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wędzona 200 gram
parmezan starty 100 gram
jaja 2
śmietana 30% 4 łyżki
mąka 50 gram
masł 50 gram
mleko 1/2 litra
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
zioła do smaku
cannelloni 1 opakowanie
ser biały 500 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron cannelloni z serem białym

SOS
Masło rozpuścić, wsypać mąkę, mieszając zasmażyć na złoto. Zasmażkę rozprowadzić z zimnym mlekiem.w dalszym ciągu gotować i mieszać , aż sos zgęstnieje. Sos doprawić gałką muszkatołową , solą i białym pieprzem.

Ser zmiksować z jajkami i kremówką.Dodać drobno pokrojona szynkę i parmezan. Przyprawić solą i pieprzem. Można dodać jeszcze zioła -według gustu i saku :)
Rurki cannelloni gotować 5-7 minut we wrzątku z solą i olejem. Rurki osuszyć, napełnić farszem.
Dno naczynia żaroodpornego nalać trochę sosu, ułożyć nadziane już cannelloni i polać je pozostałym sosem.
Zapiekać 30 min w piekarniku w 180 stopni.

Przepis starcza na 4 do 6 porcji.
Przygotowanie zajmuje około 80 min.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 22.11.2012 11:35
pyszne
adam1f 08.02.2011 23:08
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak