Przepis i sposób przygotowania na: Makaron cannelloni z serem białym
Masło rozpuścić, wsypać mąkę, mieszając zasmażyć na złoto. Zasmażkę rozprowadzić z zimnym mlekiem.w dalszym ciągu gotować i mieszać , aż sos zgęstnieje. Sos doprawić gałką muszkatołową , solą i białym pieprzem.
Ser zmiksować z jajkami i kremówką.Dodać drobno pokrojona szynkę i parmezan. Przyprawić solą i pieprzem. Można dodać jeszcze zioła -według gustu i saku :)
Rurki cannelloni gotować 5-7 minut we wrzątku z solą i olejem. Rurki osuszyć, napełnić farszem.
Dno naczynia żaroodpornego nalać trochę sosu, ułożyć nadziane już cannelloni i polać je pozostałym sosem.
Zapiekać 30 min w piekarniku w 180 stopni.
Przepis starcza na 4 do 6 porcji.
Przygotowanie zajmuje około 80 min.
Smacznego :)