Przepis i sposób przygotowania na: Pierniki
piec 10 minut, 180 stopni
po wystygnięciu, dekorować lukrem (lukier: ubijajac białko na pianę, stopniowo dodawać cukier puder 3/4 szklanki; nałożyć np. do strzykawki i przybierać wedle upodobania)
mąki pszennej pełnoziarnistej | 400 g |
cukru pudru | 130 g |
rozpuszczonego masła | 100 g |
miodu | 100 g |
jajek | 2 szt. |
kakao | 1 łyżka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
białko | 1 szt. |
cukru pudru | 3/4 szklanki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: