Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Watrobka pod kolderka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 75 dag
wątróbka cielęca 400 g
olej 3 lyzki
wędzony boczek 100 g
cebula 2 szt.
marchewka 2 szt.
mąka 2 lyzki
bulion 1.5 szkl.
zierenka gorczycy 3 lyzeczki
masło 2 lyzki
przyprawy
natka pietruszki 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Watrobka pod kolderka

Ziemniaki obierz ,pokruj w plasetki i gotuj przez 5 minut. ,odsacz. Watrobke umyj,pokroj w plastry,usmaz na lyzce oleju.,wluz do naczynia zaroobpornego.boczek,cebule i marchewke potnij w kostke i podsmaz,poloz na watrobce,oprusz maka. Na patelnie wlej bulion,dodaj posiekana natke i polowe gorczycy,chwile gotuj przypraw sole i pieprzem,polej potrawe. Na wierzch uloz ziemniaki skrop stopionym maslem ,posyp reszta gorczycy.piecz 40 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 13.01.2013 20:48
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak