Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone warzywa do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 12 sztuk
marchewki 4
cebule 2
kapusta biała 0.5
masło roślinne w kubeczku 4 łyżki
przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone warzywa do obiadu

wszystkie warzywa obieramy i myjemy, zarowno ziemniaki jak i marchewki kroimy w talarki, cebule w grube piórka i kapuste dość grubo szatkujemy. Naczynie żarodporne smarujemy masłem, na to ukladamy warstwe ziemniaków-marchewki-cebuli-przyprawy-kapusta-jarzynka-ziemniaki-marchewka itd.. w polowie ukladamy ok 2 lyzki masla i na sam wierch ukladamy warstwe kapusty i na to znowu troszke masła. Przykrywamy i pieczemy w temp 170* ok 1 godziny lub dłuzej wrazie potrzeby. w trakcie duszenia można przemieszac. Takie warzywa podajemy do dowolnego miesa. Danie 2w1 - ziemniaki i surówka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/26Mooi 31.01.2011 15:58
bardzo smaczne;)
Mati13 30.01.2011 13:11
smaczny i szybki dodatek do obiadu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak