Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca indycze na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serce indycze 0,5 kg
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
sól do smaku
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
przyprawa gyros 2 łyżeczki
papryka czerwona 3 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 0,5 łyżeczki
natka pietruszki do smaku
mąka 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Serca indycze na ostro

Serca płuczemy i kroimy dodajemy do garnka i zalewamy wodą tak by je przykryło następnie dodajemy pokrojoną cebulę , marchew z tartą na tarce , sól , pieprz , imbir , przyprawe gyros , paprykę czerowną ,koncentrat , natkę pietruszki i mąkę.
Gotujemy około 30min.

Podajemy z ryżem :)
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 28.02.2011 21:03
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak