Przepis i sposób przygotowania na: Alkoholik
• 1l mleka
• 1szklanka cukru
• 4budynie waniliowe
• 3łyżki mąki ziemniaczanej
• 3łyżki mąki zwykłej
• 2 kostki masła
• Rodzynki i orzechy
o ½ szklanki wódki
o Kieliszek wody
Rozcieńczyć
2 paczki biszkoptów lub herbatników
Zagotować mleko z cukrem, w 1 szklance mleka
rozcieńczyć budynie mąkę ziemniaczaną i zwykłą.
Ugotować budyń i ostudzić.
Utrzeć masło z gęstym budyniem,
dodać bakalie.
Wyłożyć masę na biszkopt.
Na masę położyć ciastka namoczone w wódce rozcieńczonej
(biszkopty zamoczyć i szubko wyjąć, herbatniki trochę dłużej)
polać polewą czekoladową 7 łyżek mleka, 7 łyżek cukru,
4 łyżki masła, 3 łyżeczki kakao gotować do gęstości.