Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Alkoholik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
cukier 1 szkl
budyń waniliowy 4 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka 3 łyżki
masło 2 kostki
rodzynki
orzechy
Biszkopty 2 opakowania
wódka 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Alkoholik

Upiec biszkopt na spód lub ciastka biszkopty
• 1l mleka
• 1szklanka cukru
• 4budynie waniliowe
• 3łyżki mąki ziemniaczanej
• 3łyżki mąki zwykłej
• 2 kostki masła
• Rodzynki i orzechy

o ½ szklanki wódki
o Kieliszek wody
Rozcieńczyć
2 paczki biszkoptów lub herbatników

Zagotować mleko z cukrem, w 1 szklance mleka
rozcieńczyć budynie mąkę ziemniaczaną i zwykłą.
Ugotować budyń i ostudzić.
Utrzeć masło z gęstym budyniem,
dodać bakalie.
Wyłożyć masę na biszkopt.
Na masę położyć ciastka namoczone w wódce rozcieńczonej
(biszkopty zamoczyć i szubko wyjąć, herbatniki trochę dłużej)
polać polewą czekoladową 7 łyżek mleka, 7 łyżek cukru,
4 łyżki masła, 3 łyżeczki kakao gotować do gęstości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 05.02.2012 12:24
Dobrze Dorota napisała o tej niedzieli- właśnie się zabieram,..
Kate131 02.07.2011 08:24
fajny
Iwusia 17.02.2011 19:10
ale fajna nazwa a przepis mi się spodobał :D
Nina7 29.01.2011 16:49
super pomysł na ciasto
Dorota59 29.01.2011 14:39
może zrobić na niedzielę?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak