Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytus 1/4 l
żółtko jajek 6 szt
cukier 30 łyżeczek
cukier waniliowy
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

• ¼ l spirytusu
• 6 żółtek
• 30łyżeczek cukru
• Cukier waniliowy

Żółtka z cukrem ucieramy+ cukier waniliowy.
Wlewamy bardzo wolno spirytus i uzupełniamy
słodką śmietaną do 1litra.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 22.04.2012 09:15
super
Tahitha 09.03.2011 07:29
O, pyszna babska wódeczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak