Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

palma 1 szt
woda 1 szkl
mąka 1 szkl
jaja 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie

• 1margaryna Palma
• 1szklanka wody
• 1szklanka mąki(nie krupczatki)
• 5jaj
Zagotować wodę z margaryną, wsypać mąkę i bardzo szybko
mieszać. Zdjąć z ognia i wkładać po 1 jajku całym i szybko
pałką mieszać (wcierać najpierw jedno potem drugie itd.)
Wyjdzie gęsta masa.
Kłaść na blachę posmarowaną i posypaną mąką,
łyżką takie „kupeczki” z daleka jedna od drugiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak