Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony paniowowany kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
sól do smaku
olej do smażenia do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony paniowowany kurczak

Jajko wybijamy na talerzyk i rozbijamy razem z pieprzem i solą.
Następnie pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kwadraciki.
Obtaczamy w jajku następnie w bułce.

Rozgrzewamy głęboki olej i smażymy aż się zezłocą .

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anoosia 24.06.2011 16:43
baaardzo lubię!!!
suzana 29.01.2011 13:38
pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak