Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z biszkoptów kupnych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka 2 szt
Biszkopty 40 dkg
masło 1 kostka
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 0,5 l
cukier 3/4 szkl
bakalie
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z biszkoptów kupnych

• 2galaretki owocowe
• 40dag biszkoptów

Masa:
o 1kostka masła
o 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
o ½ l mleka
o ¾ szklanki cukru
o Bakalie
o Owoce

Ugotować budyń dodając ¾ szklanki cukru i odstawić do
ostygnięcia. Masło utrzeć i dodawać po 1 łyżce zimnego
budyniu, cały czas ucierając na koniec dodać bakalie
lub owoce.
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej
wody, po ostygnięciu moczyć biszkopty i układać w tortownicy
uprzednio wysmarowanej i wyłożonej folią lub pergaminem.
Po nałożeniu jednej warstwy przełożyć masą, następnie nałożyć
2 warstwę biszkoptów- przełożyć masą i ozdobić owocami,
zalać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak