Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone Sajgonki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzybki mun 25 g
makaron chiński 50 g
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
kapusta pekińska 3 listki
pierś z kurczaka 1 podwójny
jajko 1 sztuka
sól do smaku
papier ryżowy 1 1/2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone Sajgonki

Grzybki mun moczymy w ciepłej wodzie z kranu przez 20min.
Marchew,cebulę, kapustę pekińską myjemy , obieramy , kroimy drobno i dodajemy do miseczki następnie kroimy pierś z kurczaka w drobną kosteczkę lub małe paseczki dodajemy do miseczki wraz z jajkiem,pieprzem,solą.
Kroimy grzybki mun w paseczki i także dodajemy do miseczki.
Wszystko to razem dobrze mieszamy.
Ok farsz gotowy.

Papier ryżowy moczymy dosłownie chwilę w letniej wodzie.
I przekładamy na deskę następnie bierzemy łyżkę farszu i zawijamy tak jak jest podane na opakowaniu papieru ryżowego.
Smażymy na głębokim ogniu około 2-3min.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 29.01.2011 15:34
super
agnieszka137 29.01.2011 13:46
świetne danie :)
suzana 29.01.2011 13:39
bardzo ciekawe
Wokalista 29.01.2011 13:28
Zapomniałem napisać że przed podaniem (dopiero) Gotujemy wodę w czajniku , zalewamy makaron i czekamy 3-4min. podajemy , smacznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak