Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier puder 6 łyżek
mąka 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ocet 1 łyżka
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Białka ubijamy pod koniec ubijania dodajemy cukier po 2łyżki.
W garnuszku rozbijamy żółtka z proszkiem do pieczenia.
Do ubitej piany dodajemy żółtka wyrośnięte. Wlewamy ocet z
wodą. Na koniec dodajemy mąkę. Piec 40min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak