Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina faszerowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe- szpondra 1 kg
masło 3 łyżki
cebula 1 mała pokrojona
ząbek czosnku 1 posiekany
szpinak 280g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,1/2 szklanki
bazylia 1 łyżeczka
rosół z kurczaka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina faszerowana

Piekarnik podgrzewamy do 180 stopni. Zbijamy mięso po obu stronach drewnianym tłuczkiem. W dużym rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, czosnek i pieczarki. Podsmażyć przez 3 minuty, dodać posiekany uprzednio szpinak oraz rosół, bazylię, tartą bułkę. Tak przygotowane nadzienie ułożyć równo na mięsie, posypać serem. Zwinąć roladę, związać co 5 cm nitką. Piec pod przykryciem przez 2 godziny. Przed podaniem kroimy w plastry o grubości 2,5 cm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 24.03.2011 23:53
fajne z tym szpinakiem
agata1722
agata1722 11.02.2011 14:41
dobry przepis
MAŁGORZATA79 05.02.2011 08:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak