Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sphagetti pesto z peperoncini

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
pomidory 2 szt
sól
pietruszka zielona
oliwa 3 łyżki
śmietana 200 ml
papryczka chili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sphagetti pesto z peperoncini

pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Kroimy na minimalne kawałeczki. mocno siekamy pietruszkę i papryczkę. Wszystko razem podsmażamy na odrobinie oliwy. Dodajemy posiekany czosnek (nie wyciśnięty tylko drobno posiekany), sól i wszystko chwilę podgrzewamy. dodajemy 3 łyżki oliwy i śmietanę cały czas mieszając. Podajemy z makaronem spaghetti ugotowanym al dente

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 06.12.2011 17:18
dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak