Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z dzika

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 200 ml
cebula 1 sztuka
wędzony boczek 3 dag
olej 2-3 łyżki
mąka 1-2 łyżki
śmietana kwaśna 3-4 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
wino czerwone 300 ml
karkówka 1 z dzika

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z dzika

Wodę wymieszać z winem, doprawić solą i pieprzem, dodać rozgniecione ziarna jałowca, rozmaryn i cebulkę obraną, a następnie pokrojoną w kostkę. Mięso należy dokładnie umyć, a następnie zalać marynatą na całą dobę. Mięso należy wyjąć z zaprawy i osuszyć. Boczek należy pokroić w plastry i położyć w naczyniu żaroodpornym. na boczku należy położyć mięso, a następnie polać je rozgrzanym tłuszczem. Piec około 50 minut w nagrzanym piekarniku, powstały sos należy zagęścić mąką, śmietaną i przyprawami. Piec do miękkości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.08.2013 19:32
super danie
fictor123 19.01.2013 20:14
super
Agnik 29.07.2011 22:11
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak