Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka i jajka owijane łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 4 szt
koperek 1 łyżka
sól do smaku
bułka paryska 1-2 szt
masło 3-4 łyżki
ogórek kwaszony 1 szt
jaja 4 ugotowane na miękko
twarożek 3 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka i jajka owijane łososiem

Twarożek mieszamy z koperkiem i posiekanym drobno ogórkiem, doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Bułkę dzielimy na kawałki po 15 cm długości i kroimy wzdłuż na pół, smarujemy masłem. W tym czasie wstawiamy jajka i rozgrzewamy patelnię. Na talerzu układamy plaster łososia, nakładamy po łyżce twarożku i nakrywamy ukośnie połową ryby. Bułkę opiekamy na patelni na złoto. Jajka po ugotowaniu z największą ostrożnością trzeba obrać ze skorupek i ułożyć na załamaniu łososia i leciutko nakłuć jajko by sączyło się żółtko,doprawiamy i obok kładziemy bułkę. Prędko podajemy na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 07.01.2012 12:57
mniam
anja3107 17.09.2011 13:51
mniam
Magdalena80 12.08.2011 23:53
rewelacyjna sprawa
Motorek 02.04.2011 15:32
super
Aniunia773 23.02.2011 12:20
super
MAŁGORZATA79 19.02.2011 09:10
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak