Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy faszerowane kiełbaską

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 6 dag
słonina 4 dag
kiełbasa 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy faszerowane kiełbaską

30 dag ziemniaków ugotować, ostudzić i zemleć w maszynce. Pozostałe ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Odcisnąć z soku, dodać mąkę jaka osadziła się na dnie naczynia. Dodać ugotowane ziemniaki i mąkę pszenną. Ciasto należy wyrobić i faszerować kawałkami kiełbaski. Formować kule, obtaczać w mące i gotować partiami w osolonej wodzie około 5 minut od zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.03.2013 21:40
smaczne muszą być takie pyzy
iknkirke 05.10.2011 10:47
mniam
bernadetta2 21.03.2011 09:48
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak