Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag
jajko 2 sztuki
sól do smaku
śmietana słodka 2 łyżki
koper świeży 2 pęczki
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron koperkowy

Mąke przesiać, dodać do niej jajka, żółtka, śmietanę. Wszsytko zagnieść, aby powstało elastyczne ciasto i pozozstawić na około 2 godz (przykryte folią, aby nie wyschło). Koper umyć i posiekać. Następnie zagnieść ciasto i dodać do niego posiekany koper. Ciasto pokroić na małe kawałki. Każdy kawałek ciasta rozwałkować(można posypać blat mąką) i pokroić w dosyć szerokie paski. Przed podaniem ugotować makaron w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak